Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2013 06:36 - Вестникарското овайкване на един бивш ръководител
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 991 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако някой е специалист по римска история, и начетен достатъчно на темата, ще знае, че особено в последният период на Римската империя, при доста либерализирани възгледи, децимацията не е била прилагана само като вид дисциплиниращо средство към кохортите и центуриите, но и при отделни случаи и за отделни войници в случаи на особено тежки престъпления като загуба на бойно знаме, бунт или за дезертьорство, но и към отделни войници за изоставяне на поста, нарушаване на субординацията или четирикратно извършване на по-леки нарушения.

Принципа на децимацията днес е запазен в част от логическата същност на Трудовият кодекс, например, като за 3 по-леки дисциплинарни нарушения е възможно налагане на наказание ""уволнение"", което е вид ""смърт"", ама с административни средства.

Това го припомням на моя предшественик и сега вайкащ се по медиите вече бивш директор на голямата весела Агенция по вписванията - Юлиян Митев, защото знам че разбира от римска история и сам ще си направи изводите.

Така че ще се радвам той да подходи като центурион (айде, почти центурион, защото численият състав на Агенцията е по-голям от този на една центурия), а не като обикновен легионер и да не се вайка, че са го изненадали с искането за оставка.

Когато той ме изненада, аз можех да рева, че ме е изкарал от болничното легло, за да ми я даде и как едва ходейки от болка тогава, получих благодарността му, че заради това че съм я подала, станало всичко културно, а не с акция за оплюването ми по печата. Е - не се чу по печата това. То и неговите почитатели от "Стандарт" и сие бдяха да не се чуе де, че беше млад, надежден и абсолютен кандидат за една кариера на Primus pilus.

Е - ако е направил четирикратно по-леки нарушения какво толкова се оплаква, че е последвала децимация? Интересно обаче към кого са били нарушенията? Или то ще се види по-късно.



Гласувай:
1



1. gslavova - To айде
27.08.2013 13:31
да не се правим, че е било неочаквано, а да си помислим кой и защо му е скроил капата - и с какво дисциплинарно нарушение го заплашиха, че ще го дискредитират! Как се повтарят нещата - един път си на върха, после - в същите схеми, които си плел за други ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259098
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930