Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 00:36 - Методи за дискриминация, измислени от КРЪГОВЕТЕ
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 993 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 27.08.2013 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още се гневим и възмущаваме от зверствата, които са правени в Скравена и на остров Белене с ""непослушните"" към комунизма. Пребиване, убийства на интелигентни хора, гаври, трупове, които не се погребват, а хвърлят на свинете. Репресии на семействата им.

От 1989 година станахме демокрация, имаме си 4 -годишни мандати на управляващите и избори, за определяне на управляващите. Но ако си имаме една ""режисирана демокрация"" е логично кръговете, които са взели властта отново да въведат някакъв "регулиращ"" механизъм за репресии на ""непослушни"" и ""мислещи"". Но да е невидим и ефективен. Какво по-добро за тази цел от методи за дискриминация, негласно въведени в българското законодателство, особено през последните години. За да може да се репресират или ""възпитават"" партийните или олигархични противници ПО ЗАКОНОВ РЕД.

Като човек, понесъл тази ""съдебна и административна практика"" лично, ще ви посоча тук част от нея.

1. Нека погледнем казуса "Бивш депутат от ГЕРБ взема 1300 лева като безработен, докато си почива" (http://www.glasove.com/bivsh-deputat-ot-gerb-vzema-1-300-lv-kato-bezraboten-dokato-si-pochiva--28835). В статията е описан случаят, как ако си бил на голяма заплата, с подаване на заявление към Бюрото по труда, си гарантираш един нелош месечен доход за известен период от време, като освен това ти се зачита, че ти върви и трудов стаж.
Единствено е необходимо да се види по закон дали срокът е 1 година, или 6 месеца и по кое законодателство са назначени депутатите - Кодекса на труда или Закона за държавният служител.
Подобна статия преди време излезе и за бившата шефка на Агенция по вписанията, като там за по-голямо въздействие сумата по месеци беше дадена на куп - да се види колко хиляди ще вземе още от държавата ""дамата с бонусите"".
Тези статии обаче отразяват върха на айсберга на една практика, която законово е изградена да поощрява или наказва, според това дали са били послушни дадени лица.

Как обаче можем да  репресираме непослушните по тази линия? Методът е следният:

Когато връчиш заповед за освобождаване на ""лошото лице"", се забавяш да му оформиш документите за Бюрото по труда. С което постигаш ефекта, че лицето изпуска 7-дневният срок за регистрация на Бюрото, като така вече няма и възможността ""да си почива"" като екс-депутата от горната статия или дамата с бонусите от Агенцията. Но тези двамата явно са слушкали, та им е гарантирана почивката от някои. Нищо, че за пред хората са ""хвърлени зад борда"". Много знаят хората какво става в действителност.

Интересно е бившият директор на агенцията за каква сума "почива и размишлява" към Бюрото по труда? Но надали ще разберем, защото той е нечий любимец и в печата за него е като за мъртец "Или само добро, или нищо".

Така действа първият етап - за послушните има Бюро по труда и малко пушилка по печата, за непослушните - ДА МРАТ ОТ ГЛАД. И пърият етап от задачата с наказанието е постигнат. Да води дело и да харчи пари "непослушко", че не са му оформили документите навреме".... то съда всякак може да го изкара, че не е в правото си? Все пак НИЕ (кукловоди и кръгове) сме си ги поръчвали тези закони, за да ни служат в България.

2. Нека видим какво става в съда, като реши ""непослушко"" да си търси законовите права. И още не му е светнало, че като те нарочат за ""острел"" един път някой ""олигарси"" и ""кръгове"" - ти върви и доказвай, че не било хуманно .... не си човек бе, или поне в България с нейните закони не си човек и не те пазят общочовешките правни принципи.

В съда на България е важна практиката, каквато са я приели от съдилищата. А като е създадена един път практика, може да се нарушат чрез нея и основни принципи на правото .... Защото българските закони иначе са съгласувани с международните конвенции, но в България например кодекс може да не се прилага като сме си гласували някое специално законче, където няма нужда да се съобразяваме с международните принципи в правото. И като с практиката утвърдим, че специалният закон е по-силен от кодекса - опааа, върза ни се репресивната схема за ""непослушковци"" за територията на България. Сега само е нужно, ако има такова дело да се съгласува никоя инстанция в българският съд да не ""дъни"" системата за репресия и оп - "непослушко"" си е наказан надлежно и лишен от граждански и човешки права, ама по ЗАКОНОВ РЕД.

3. Като наказваме "непослушни"" се действа на няколко фронта, за да е ефективно наказанието. Така че хипотезата по т. 1 и т. 2 по-горе се прилага едновременно с това, където и да се появи "непослушко" да се синхронизира политиката на ""любезни"" или ""мълчаливи"" откази. Като описаното в една предна статия тук ""объркване на подадени молби за детски помощи при липса на доходи за предходната година"". Това обаче си е наследена от времето на комунистическите репресии практика - спомнете си там враговете на народа как често са били принудени да си сменят местоработата. Например.

Така де, в XXI век при обявена демокрация, и ""скрити власти"" не можеш за едно 4 години да си спретнеш концентрационен лагер. За ""неудобните"" ти. Нямаш толкова време, а и си уязвим за тези след теб.  

Но пък демократично си имаме схема как по законов ред ""непослушните"" се наказват от ""кръгове"" и ""кръгчета""  в България.

А интересно на тези ""кръгове"" и ""кръгчета"" за какво точно минаваш в графата ""непослушен""?



Гласувай:
3



1. gslavova - Има и неформален репресивен подход
07.09.2013 13:38
Той се проявява, когато ''нароченото'' лице се появи някъде, винаги да се намери някой да подметне, че човека е неблагонадежден, да не се общува с него или подобни. Ако имате обаче достатъчно нерви и време, по поведението на ''коментатори'' от този вид, както и оформяне на списък от ''коментатори'', които никога не са били лични познати на лицето, което критикуват, може да се очертае и идентифицира кръга, който е засегнат.
Това е особено важно като подход при справяне с репресиите, защото икономически кръгове в чист и изолиран вид в България няма. Всеки се е вързал чрез сложни връзки с няколко ''зависимости'' и по-скоро може да говорим за мрежа за репресии на неудобни, отколкото за конкретен кръг от хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259161
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930