Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2014 20:58 - Имам една мечта - I have a dream
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 2232 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
без да съм като Мартин Лутър Кинг. Без официално да съм репресирана, без официално да съм сегрегирана. Но имам една мечта, която е срещу болката и унижението, което да си българин и да живееш в България, ти струва унижение, присмех и подигравки от чужденците.

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА.
Честити Ви отворени пазари на труда на Великобритания, Австрия, Германия и там каквито "велики държави" се сещате. Ха ха - велики държави! Велики, защото не са бедни като нас, нали?

Или защото не ги тресе национално-ширнало се чувство за малоценност?
Имам една мечта, като Мартин Лутър Кинг преди 60 години! ИМАМ ЕДНА МЕЧТА, български политик да застане със самочувствието и острия полемичен език на Лех Валенса и да обясни на "великите държави", че са "велики" защото български умове, ръце и идеи се ползват години наред за жълти стотинки, безплатно, почти нечовешки нагло и безпардонно от техните работодатели, социални системи и фирми, за да просперират и да са "велики".

http://www.dnes.bg/eu/2013/12/24/kameryn-se-dyrji-kysogledo-po-otnoshenie-na-imigraciiata.210549,1

Мечтата ми обаче е български политик да каже това ясно на Камерън или който и да е там. Защото преди време Валенса каза на "агент Димитър" когато още не знаехме, че е агент и има псевдоним "Димитър": "Ти не си интересен с този черен костюм, а аз съм интересен, обичан и уважаван и с карираното сако и без вратовръзка ..." Не е успеха в дрес-кода, а в главата. Ама Бг политиците са още на вълната на дрес-кода - щото толкова им има в главата де.

Ами какво друго да има като като деца са гледани в панелки, пълни със сувенирни боклучета от екскурзиите на майките и бащите им по соц-лагера на етажерките където би трябвало да има книги. А книгите и учебниците им бързо са били изхвърляни на боклука след завършване на всеки клас. Които като деца, ако дънките на детските им дупенца са били от КОРЕКОМА им е ставало супер, адски ексклузивно на душата и са били "уважавани" в квартала.

А сега тези "дрес-кодци" като видят Камерън или друг с по-скъп костюм от тях и са готови да бият метани в земята и да мълчат, защото за тях важни са дрехите, а не че представляват една хилядолетна държава пред света.

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА. За българските кандидат-политици да се въведе изпит по българска история и български език за влизане в политиката. Ей така - превантивно. Все едно, че са емигранти искащи българско поданство. И да ги видим стават ли за българи. A за политиците от националистическите (моля ви , ама как така без тях бе!!!) български, и "не-етническите", ама турски или помашки, какаляшки и каквито там си измислят партии - изпита по история на България да е с два пъти повече въпроси.

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА - да се появи българският ЛЕХ ВАЛЕНСА.






Гласувай:
4



1. stanemirkata - Първо да се роди новият кан Крум.
03.01.2014 08:26
След него може и Лех Валенса.
цитирай
2. gslavova - ... ти как го виждаш хан Крум
03.01.2014 09:42

да изтрае и 5 минути сред онази "специфична сексуална ориентация", която е на мода в Народното събрание? А като извади от яд меча, или разпореди някой да бъде наказан, да видиш ти как ще го начуголят хем от защитниците на животните, хем от тези за правата на човека. По-добре да не се ражда, че тежко му в наше време на славният хан Крум!
Казвам ти - на нас само Лех Валенса ни трябва - той има подход и за "специфичните" и за "защитниците".
цитирай
3. bven - Във всеки българин спи по един кан Крум, Цар Симеон, Стамболов, Лех Валенса и още много...
05.04.2014 16:34
но трябва да се събуди. Когато и да стане!
цитирай
4. gslavova - Вярвам
07.04.2014 15:00
bven написа:
но трябва да се събуди. Когато и да стане!
и колкото и да се опитват да ни гонят ОЩЕ СМЕ ТУК. Даже се и размножаваме на пук на Ран/Ът, обамовци, соровци и подобни! Обаче как ще го играе будителя - Не ЗНАМ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 258583
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031