Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 00:06 - Да би политиците ни видяло, не би на маймуна станало!
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1542 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 01.02.2014 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://dnes.dir.bg/news/rabota-gurbet-15998428?nt=10

Честито, мечтата на управниците от 25 години насам се сбъдна. Изнесоха работоспособното население на България по "второ направление", сега им остава още малко антисоциална политика и за едно 10 години още време, ще могат да се похвалят, че на 90% са изгонили българското, ромското, турско и каквото там има население на България в работоспособна възраст зад граница. И че ще са останали тука само лесно манипулируеми пенсионери за гласоподаватели и управляем (и транспортируем) етнически контингент гласоподаватели от небългарски произход, които по избори лесно се докарват до България, да дадат контролиран вот. И така вече ще се играе на "вързано" на политическата сцена.

И все пак има надежда нещата да не се случат чак толкова зле, нали? Вижте как светло са го написали в статията: "В началото на февруари започва кампания за привличане на българите от чужбина. Тя ще се проведе в 13 града от 11 държави, в които има сериозна концентрация на наши сънародници, заяви Младенов. Наши експерти ще ги запознаят с програми за реализация в България. Ще ги информират за перспективните сектори и нивата на заплащане, разкрива директорът на БАИ."

Ама разбрахте ли, че българските политици не са толкова черни, ама българи по света, откъснали се вече от калта и алогичността тук, ама тя политиката тук не е толкова безумно антисоциална.

Ето в доказателство на горното един реален пример. На осигуряване на работа в перспективен сектор и с прилично ниво на заплащане в България при сегашните условия. Примерът е преживян лично от мен, да не мислите, че е фиктивен. Ето как ако се върнете в България, особено ако имате диплома от престижен западноевропейски университет, ще имате наистина възможност да си намерите работа в перспективен сектор на икономиката.

Особено заради познанията ви по чужд език (на който сте завършил образованието си), вие ще бъдете използван много често безплатно като преводач, като вид секретарка и всякаква друга дейност, която ще спести пари на работодателя ви, който обикновено и на 1/2 не е на езиковите познания, които вие имате. Но така се доказвате. Спокойно, това с доказването не е свързано с качеството на образованието, което сте получили в престижният университет, а е местна популярна "формула" на българските шефове, да ви обяснят, че не само не ви дават парите, които им носите като печалба, но и никога няма да ви ги дадат точно в тази фирма от този "перспективен сектор". Но пък не е зле да ви се вмени чувство на вина за непостигнати някакви неясни резултати.

Относно нивата на заплащане: ако имате поне 2 висши образования (по възможност завършени в чужбина), опит по управление на проекти, преподавателски опит (но в чужбина) и някаква научна степен по тези области, нивата на заплащане и възможности в България са следните:

а - назначават те на длъжност в добре позиционирана структура, засмукваща доста пари изобщо, и в частност и по европейски проекти на най-нисшата длъжност, обичайно "сътрудник", непостоянен договор (което е с цел да сте контролируем, поради опасността в един момент да се осъзнаете и да почнете да се борите за нормални условия на труд), перспектива за безумно натоварване със задълженията на поне 3 административни нива по-горе от вашето по договор, но независимо от това натоварване, нетното ви заплащане е като на най-нисшата позиция в голямата славна олигархична структура, в която са "благоволили" да ви окажат честта да ви вземат, нето от порядъка на 250 евро на месец (ох извинете, то в български пари звучи по-хубаво - 500 лева).

б - скриваш си половината квалификации и дипломи, обаждаш се на приятели, намират ти тихомълком работа в някаква фирма, където те слагат на постоянен договор, работиш определен аспект от твои и нетвои задължения, но не до безумно натоварване и това е за нетна заплата 500 евро на месец.

в - връщаш се пак откъдето си дошъл, скатаваш си ама абсолютно всички дипломи и квалификации в килера, отиваш да работиш неквалифициран труд в склад или магазин, където даже няма нужда да знаеш езика, и .... имаш постоянен договор, социални осигуровки и получаваш нетно 850 евро на месец. Но това само ако не издържиш чудесните социални политики в България и се върнеш отчаян и загубил социални контакти пак там, откъдето са те повикали да спасяваш България.

Българи, честита ви местна социална политика! Да ви е сладко, спорно и леко, като се върнете в България. Забравих да ви кажа, че за децата си ще получавате ежемесечни помощи от 18 евро, но само, ако вашият доход е не повече от 100 евро на месец. Ако сте аскети или мазохисти, смятате, че цивилизованият живот не е за вас, но пък не ви се ходи по екзотични природи и чисти дестинации, и все още сте отчаяни идеалисти, елате тук, в България. Тук е мястото ви! Политиците ще ви посрещат всяка година с още по-антисоциални политически решения.

Та кога казахме няма да остане население в трудоспособна възраст в България по изчисление на политиците ни?




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. gslavova - За последната седмица
05.02.2014 11:22
помогнах на двама приятели да си оформят документи за работа в чужбина на английски - хора с квалификация, образования и опит тук. ... Qvo vadis Bulgarica?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259120
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930