Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2014 09:54 - Свободата ...!!!
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РОБЪТ СЕ БОРИ ЗА СВОБОДА, СВОБОДНИЯТ - ЗА СЪВЪРШЕНСТВО! Честит национален празник на Началото на нашето освобождение!

Защо началото? Защото с много кръв, мъки, унижения, загуби на близки и на емоционалност нашите деди на 3 март са поели една дълбока въздишка на облекчение, че в Сан Стефано е подписан договор, който казва БЪЛГАРИЯ Е!
 
И започва осъзнаването, че след това Е следват още куп изпитания, кръв, унижения, политически ходове, войни и народен патос, докато на 22 септември 1908 Стамболов просто събира едни пари и скъпоценности и подкупва султана по стара източна традиция, за да подпише независимостта на тази наша майка България. ЗА КАКВОТО И ДА МИ ГОВОРИТЕ, ВСЕ ЗА ЕДНИ ПАРИ СТАВА ВЪПРОС НАКРАЯ .... или

Нашият народ не спира с надеждата за съвършенството си, преживява войни, национални катастрофи, лични трагедии, атентати, чужди инвазии и разрушаване на националната си ценностна система. И пак мечтае за съвършенството си ... след като СИ Е КУПИЛ НЕЗАВИСИМОСТТА!

Защото в нашият свят ВЕЛИКИТЕ (разбирай богати) държави обърнаха всичко на пари. И нашето СЪВЪРШЕНСТВО като българи сигурно вече е оценено на някой американски или британски аукцион и просто чакат новият Стамболов тук, за да стопли, че ако дадем (намерим) едни пари пак ще си получим и индулгенцията за съвършенство към ВЕЛИКИЯТ ЗАПАДЕН СВЯТ.

Преди няколко месеца, приятелката ми, която беше сложила мисълта, с която започнах тук като свой девиз се омъжи за британец. И май постигна съвършенство. Защото прибра децата си от един средностатистически уплашен и ядосан, че трябва да плаща издръжка българин при нея и новият и съпруг в Англия. И сигурно днес просто може и да си е спомнила, че 3 март е ден на освобождението. От нещо и някъде.

А преди няколко дена група българи, възмутени от униженията, на които са били подложени като работници в една ВЕЛИКА държава просто се върнаха в България, за да спасят живота си от нечовешкото отношение на иначе хуманните работодатели на запад. И те се бориха за съвършенство. Като в знак на протест на зализаното лицемерие на "хуманистите" на запад просто се събраха и танцуваха един балкански танц, един вихрен странен за западняците танц на изчистеното, стерилно и хуманно летище откъдето си взеха самолета обратно към родината. Балкански танц срещу лицемерието на ВЕЛИКИТЕ и СЪВЪРШЕННИТЕ.

РОБЪТ СЕ БОРИ ЗА СВОБОДА, А СВОБОДНИЯТ - ЗА СЪВЪРШЕНСТВО. За какво се борим сега, след 3 март? За съвършенство ли?





Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259222
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930