Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2014 00:06 - Само Коледните пости ли започнаха?
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1510 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Постите са за покаяние, размисъл, пречистване и стартиране начисто.

На 321 ден от годината и при оставащи още 44 дена от 2014 това пречистване все е необходимо за едни, и не особено наложително за други. Зависи кой как си е подредил годината през изминалите 321 дена.

Светът в криза или не, но се развива някак си:

- Японците пак успяха да си върнат технологичната корона на возещи се на най-бързият влак в света хора, а иначе изпаднаха в рецесия и сега спокойно подготвят новата си далекоизточна икономическа хитрост.

- Китайците консумират бавно и умерено мощта си и дори закачките на американският орел в ХонгКонг и преекспонираните протести там, не осуетиха свързването на две могъщи борси - тази в ХонгКонг и тази в Шанхай през този 321 ден от годината.

- Западна Европа плаче уж от кризата, но системно си развива науката и благосъстоянието на населението.

- Русия закърпи положението за зимата, оферира газта, свари водката и направи простъпки нещо да вкара валутата си като световна (този път без послушен соц-лагер); и разбира се се оплези на западняците, че ги ... и няма да им ходи на срещата в Давос.

- Американците си лежат на дебелите кълки, подготвят избори, бройкат мормони и мормонки по сената и техният ходи по държавни посещения из Тихоокеанският район.

- Талибанската измишльотина "Ислямска държава" ((м)И(н)ДИЛ) щяла да сече монети. Сигурно и крал ще си избере, а ако неграмотниците там прочетат историята на България, в частта за хан Крум, ще почнат да правят сервизи от заложници и ще пускат моменти от изработката по Интернет.Важното е обаче че някой ги помпа с пари - те монети не се секат от кал.

А в България?

На 321 ден кой крал-крал, кой е..л-е..л, кой ср.л-ср.л, но никой не ще да и даде пари, никой с никого не се разбира от политиците, производство няма вече, няма да има и много чаканите пари от еврофондовете, няма и президент като свят - световните лидери се срещат, нашият лидер си оправя племенника от "лапите" на КАТ, а канибализма, идиотизма и самозапалванията не са излизали от мода.

Та къде сме 44 дена преди края на годината?

Преди 25 години, на този ден комсомолски секретари първо лепиха тапети, после скачаха по "демократични" митинги, за да оправят имиджи и перспективи. За 25 години България от една прилична, европейска и без особени сътресения икономика, се превърна в обезлюдена, застаряваща страна, с неработещо производство, липсващо селско стопанство, безделнически малцинства и страна на емигранти, а не на гурбетчии.

И единственото системно и организирано нещо в нея са политиците, кога дойдат избори, че се почне разпределението на депутатските места и после - на министри и зам. министри.

За 25 години я докарахме дотам регионален министър да призовава хората да не пътуват, че да не стават сакатлъци по смотаният и остарял транспорт в страната. В Япония висoкоскоростни влакове, в България "За бога, братя, не пътувайте". И за по-сигурно ще ви намалим заплатите, за да не ви стигат и за билет в някоя от транспортните душегубки.

Та, като почват Коледните пости има ли останало нещо вече, за което да се пречистваме. Или всичко е толкова абсурдно, че и с пости, и без пости сме на едно странно място, ние, българите.

Та къде сме ние и  къде е светът?

Светът е където си иска, България е встрани и назад от това, което иска.

Защо?

И докога?





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 258581
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031