Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2014 00:36 - На изток от света
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1821 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.12.2014 04:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 България не е никъде. Не я представя никой. Тези които я представят не знаят къде са, не знаят какво да направят за родината си, не умеят да говорят, не умеят да си организират срещи - БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЕЧЕ!

Казва се, че страната наречена България е в групата на страните от централна и източна Европа. Географски като се погледне по картата си личи, че е на това място. Но има ли я в умовете на хората извън границите на България, или само така си мислят политиците ни. Политиците, които помогнаха за 25 години от развита, процъфтяваща страна - производител на земеделска продукция, достатъчна да нахрани 1/3 от Европа, или голяма част от бившият Съветски съюз в опустели, полупустинни необработваеми земи; от население, славещо се с добър образователен ценз, в страна, на която повече от половината от населението в трудоспособна възраст няма работа в страната си и живее и работи извън страната; от страна със запазени древни традиции, стара история и специфична култура, в място за износ на антики по чуждестранни полулегални аукциони, в провален чалгаризиран пиянски туризъм и успя да изнесе от някой от районите си почти 80% от женското население между 15 и 45 годишна възrast за проститутки в други страни. Браво на успеха - за 25 години и с войни не може да се съсипе така страна, както я съсипват родните ни политици.

Ето още един политически успех на политиците ни. В средата на декември - преди няколко дни, завърши срещата на китайският премиер с представители на страните от източна и централна Европа в Белград. Там, разбира се, беше и нашият икономически министър - господин Лукарски. Това че е виден пернишки патриот, син фактор от най-сините, отчаян почитател на неориентирани девойки гравитиращи между измислени американски учебни заведения и заведения за екзотични танци, и луд фен на Миньор-Перник си е за консумация преди Калотина. След Калотина е БЪЛГАРСКИ икономически министър. Но явно и след Калотина си продължава характерната екзотика, та чака някой в Белград, па еле китайците да му отчетат пернишката и синя забележителност. Да, ама НЕ (поздрави на патриарха Бочаров - и гениалната му фраза!).

Това, че Белград не е Перник се оказа много видимо. Нашият мастит министър се прибра от кафаните онзи ден благополучно и отрази в няколко малки статии големи резултати на срещата в Белград.  Основно му беше мото, че кани китайците да инвестират в индустриален "хъб" Стара Загора (http://www.bnews.bg/article-124594). За по-неорентираните в географията на България ще посоча, че Стара Загора и Хасково са свързани с път, минаващ покрай едно емблематично място на българската мутренска икономика, а именно - Димитровградският битак. Сега това "пазарище" е с позалязла слава и се почвява по вестниците само с традиционният булчински събор на циганите-калайджии когато екзотично си пазарят момиченцата и псевдо-момичета за булки, Но няма страшно - в този район твори и емблематичният Пайнер, така че вечер поканените китайци могат да отмарят или в заведенията на Пайнера или да ходят по казина в Стара Загора или Хасково. Това, че инфраструктурата на района особено откъм язовири е ЯКО (по сръбски езиков навик) занемарена ще го броим като бонус и част от екзотиката. В резултат тазгодишните наводнения отнесоха повечето от пътя между трите споменати точки на лукарската индустриална зона. Но няма страшно - може Лукарски да осигури и лодки и високопроходими машини на инвеститорите - тъкмо за балканска екзотика. 

Няма съмнение, че Лукарски (и правителство - защото не допускам , че човека плещи инвестиционни идеи в Белград без одобрение свише от икономическите корифеи в Министерски съвет на Додуков) са ударили икономическата десетка отвсякъде. Надяваме се на заблудени китайски духове на инвеститори през лятото на 2015 и че министър Лукарски добре е разпуснал по пернишки в Београдските кафани. Дали е ходил по шлеповете на Сава? Там също имаше наводнение, но там почна и емблематичната Лепа Брена кариерата си навремето!

Така, в резултат на емблематичната мисъл на нашите политици, резултатите от срещата в Белград изглеждат така:

/photos/75051/IMG_20141219_123303.jpg

Ako не се вижда снимката ще уточня само - резултата от преговорите за българската страна е, че китайците ще изградят високоскоростна надеждна железопътна връзка между контейнерно пристанище Пирея и минава през цяла Гърция, влиза в Македония, минава през Скопие, влиза в Сърбия, като минава през Белград, и после влиза в Унгария, и минава през Будапеща. 

За уточнение на читателя, контейнерно пристанище е основното пристанище през което могат да се внасят стоки. В Гърция има две такива - Солун и Пирея. Пирея е по-модерно. В България няма нито едно модерно контейнерно пристанище. Плановете за Бургас така и си останаха на приказки. Парите бяха окрадени - разбира се. 

Всякакви индустриални, ментални, високо и ниско-технологични хъбове, сборища, конгломерати и други икономически зони, могат да се захранят само при наличие на добър транспорт и връзка с контейнерни пристанища. Това означава, че работни места, инвестиции, съживяване на производство, прилив на капитали и повишаване благосъстоянието на населението са свързани с тези фактори, които изброих по-горе. А до лукарският индустриален хъб кое е най-близкото пристанище? 

За географско уточнение - Стара Загора не е на пътя Пирея-Скопие-Београд-Будапеща.

А на Лукарски, икономическите корифеи от Реформаторският блок, министър председател и Патриотичните фронтоваци за поздрав -  културно уточнение: Лепа Брена не е Магда на Красьо Черничкият и Миньор-Перник не е Манчестър Юнайтед. Ама какво от това че сме се уточнили - стореното -сторено и счупеното - счупено.

България не е никъде, не я представя никой. Тези, които се наредиха за политици не знаят какво е национален интерес, не знаят какво е България, не разбират къде са и какво правят. И така 25 години - четвърт век. За толкова ли се унищожава държава, която все пак е просъществувала 13 века? Българино ????








Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259113
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930