Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2013 00:36 - Какви е стратези раждала българска майка политическа!
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1371 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да започнем празничните забавления. Особено забавна новина прочетохме в навечерието на Бъдни вечер - ВЕЧЕ НЯМА БЕЖАНЦИ! Супер, браво Йовчев, браво Цветлине. Зарадва ни: http://www.mediapool.bg/mvr-se-spravilo-s-bezhanskata-kriza-i-nyama-da-otvarya-novi-lageri-news215027.html Разбрахме, че МВР-то ти се било справило с това.

Е - айде сега, не е точно така действителната причина за спиране притока на бежанци, ама аз се радвам за друго. Че българските политици узряха за стратегическо мислене. Като руснаците при офанзивата на Наполеон, или кралица Елизабет I като я беше нападнала Великата армада.

Стратегията е изкуството от лимона да си направиш лимонада. Та най-сетне българските политици я овладяха тази работа.

Значи, какво ни е лимона в случая:
- имаме си една ама крайно бедна и неадекватна социално държава, дето иначе е член на европейския съюз, ама като и преминеш границите и като се наместиш в някой си бежански център, че като почнат еднииии, аман ставаш че точно тази граница си преминал. Паричната и единица, както и да я въртиш все нещо не ти излиза на сметка с пазаруването за ядене или квартирата. Тъкмо си се зарадвал, че едни подобни на тебе мургавелци там, че и сродни араби, братя мюсюлмани (ох, то като в къщи направо), те посрещат, ама айде .... оказва се, че и те те джобят, ама докато се усетиш какви са им местните табиети!
- той местния-т народ е един добър, гостоприемен, мил. Ама понякога, от време на време тъкмо да му покавеш че Аллах е Акбар, и айде, ще те нападнат като за едното нищо, ще те опухат, и после ще са пак мили, ама ...... абе не им говори на тези, че Аллах е Акбар, щото те не са демократи като ония льольовци на запад. Тези са бедни, мили, ама са били част от турската империя и Аллах за тях не е никаква екзотика и с този номер няма да ти се накефят. А стават свирепи от това. Така че кротко с аллаха тука, щото тия са му брали гайлето на исляма, за разлика от западняците.
- лятото е едно хууубаво, и жените тук ходят едни разголени и секси, тамън да ги награбиш, неверниците те. Обаче зимата е мамата си трака. Няма такива дрехи, които да ти помогнат да се стоплиш. Освен това българите не са като западняците, да имат парно и удобства навсякъде. В столицатга имат там някакво парно, ама ако си в бежански лагер докато стигне до теб и вече е изстинало. А в провинцията палят някакви странни печки на дърва, въглища и всякакви боклуци, кадят, мажат, мирияат на пушек и пепел и ако искаш да си на топло и ти трябва да се научиш на това боравене с печки. Иначе мовеш да си пукнеш от студ. И ще си пукнеш, ако не се приспособиш към местните нрави и бит.

А иначе като се сумира това от лимона на Бг, каква лимонада се получи? БЕЖАНЦИТЕ НАМАЛЯХААА!  А така. Браво. България е като великите империи и тя - кеф ти Русия, кеф ти - Великобритания. Като нямаме армия, полиция, техника и организация ни идват на помощ фактори като: природни стихии, бит и култура и бедност. И хайде, и ние побеждаваме злото!

ДА ВИ Е ЧЕСТИТО СТРАТЕГИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ.  Евалата, че стигнаха нивата на руския император пред Наполеон и английската кралица в зората на упяравлението и.

Честити светтли празници и наздраве за началото на големите ни победи! :)



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259100
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930