Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2014 00:06 - Колья за Льяскуец или новото българско възраждане
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.03.2014 10:00


"Кой сляя сляя, кой качья, качья. колья за Льяскоец" викал преди време предприемчив лясковчанин, собственик на каручка с конче, когато пътническият влак от София за Варна спирал на гара Горна Оряховица и .... пътниците за Лясковец просто нямало с какво друго да се предвижат до града си освен да ползват маршрутните услуги на предприемчивият каруцар.

Сега обаче "кольята" за Лясковец се разтропа твърде силно по разбития забравен път към градчето и шумът се чу от всички българи. Със силен звук. Звукът на усещането че Лясковец го има навсякъде в България, даже и в миропомазаната София. Че хората може би не са с психически отклонения и се въоръжават за да "държат властта" неформално.
В Дупница преди няколко седмици лекарската фамилия пък с хайдушко-революционното име Карастоянови се саморазправи с полуграмотното бизнесменче-бияч и фактор на местно ниво,който вероятно е изнасилил момиче от фамилията им. Щото за изнасилванията в България се мълчи, че сакън: тук обикновено жертвите ходят и искат да ги изнасилват, а не че малоумници тормозят силово жени. Обаче хайдушко-революционните доктори хванаха младият татуиран лигльо, удряха го, мушкаха го, не го изнасилиха, но си изляха цялата ярост. Та sic transit gloria arma .... не е mundi (световна), arma е (на оръжията).

"Кольята" от Лясковец докара тази година първите стъпки на новото ни "Възраждане" - периода на самоинициатива и подем, или ...?

След миналогодишната вълна от самозапалвания и отчаяни жестове на обеднели и притиснато от безпътица хора, по същото време тази година същите тези отчаяни и обеднели хора минават от позицията на мъченическо самонаказване и самоунищожение, към етапа на "да си свърша сам работата аз пък ...".
Така Петко се въоръжи човека и спретна домашният екшън с участие на софийски спец-части. Друг е въпроса спец-частите за борба с тероризма чии го търсят пред входа на "наш Петко" у Ляску(в)ец?
Карастоянови семейно отидоха на кръчма, нещо не разпределиха сепаретата с умиротворителна зона като ивицата Газа и после ... айде Отверката в бял ковчег на дупнишките гробища.

Народа вече не е на вълна да се самонаказва. Но си личи, че и вече не му пука от държавата, политиците, раздвижването, недвижването им и така. Стана ясно че кервана на онези с офшорките си върви, та защо народеца да му лае като кучета. Та не е ли по-лесно и кервана на народеца да тръгне в собствената си посока, па после кои къде си отишъл. Не че политиците ще залаят на народа като кучета в един момент. Вярно по изборите пак ще се напъне някой пъстър политик да говори, че го прави за народа си, ама нагласеният ЦИК затова го нагласят сега, за да е свъртял до изборите далаверката с бюлетини и сървъри, и виртуално българският народ да "избере" точно тези, които са нужни за новото финансово захранване на офшорките на онези в политиката. Защото политиците ни са наясно, че реално на тези избори българският народ съвсем никак няма да отиде до изборните урни.

Щото "Петко" ще има да смазва пушките у дома, а "д-р Карастоянов" ще прави ремонт на частният си кабинет и ще има там работа по нареждането на сандъчето с отверките, защото някои неща си ги поправя сам, за да спести от плащане на майстори.

Кольята за Лясковец май изтърси вече политическата ни класа  и отвежда останалата част от народеца ни към новото българско възраждане! А да видим!





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259093
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930