Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 00:36 - Изборите умряха, да живеят ...
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1893 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 03.10.2014 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Каква предизборна кампания, какъв фарс. Дори разказите на Алеко за бай Ганьо и изборите му не са актуални вече. Няма ги самодоволните, тръгнали към властта алчни надутници, които така са си намерили начин да изкарат добри пари с нищоправене, да уредят близки на апетитни постове и тихомълком да си подсигурят няколко поколения занапред благоденствие на родата. Иначе на това му викат "политика" и "светли идеали", де!

Сега са само самодоволни, надути, недостъпни, зад трибуни с премерени жестове, оразмерени усмивки - сред деца и старци ... ах колко мило. Със запазен лак на ноктире, направени фризури и добре преценени костюмчета. Строени тук за портрет, там в поза за снимка. Нахилени или сериозни. Абе - български неадекватни политици, тръгнали да си оправят родата и незнаещи какво става из този народ, с който се снимат!

Те всъщност не се снимат и срещат с всеки. Хората за плакатите са избрани - симпатизанти, да не задават неудобни въпроси и да цапат имидж. Не се и срещат с всеки.

Както през 2011, Бойко Вожда не се срещаше с разни жалки, които искаха да му кажат кой направи опит да унищожи Търговският регистър и препитанието на фирмичките на милиони българи. Бойко беше недостижим, ималo тогава министърка на име Диди Ковачева - ако тя разберяла, тогава евентуално ... Е - нито тогава, нито сега, нито след неделя този "велик" ще научи истината за опита да се унищожат фирмите на хората от поддържащите го групировки. Не му и трябва - щото е толкова грамотен колкото Дидито (що не я виждаме апропо?) Нищо, сега има други неграмотни където да ни праща божеството. А ние само да го избираме.

На предишните избори имах няколко предложения за партийно членство. Но не можеше да се срещна с ръководителите, исках да им задам няколко въпроси пряко! Не съм разбирала от политика колкото тях, не можело. Трябвах им само за членска маса и вноска - а и с налуден плам в очите и  СВ, за което нито една партия не е помогнала, за да се каже "При нас е и ..." Ако има полза от това де. ....

Е - при тези условия и липсата реално на идеали в тези партии не станах партиен член. Налудни търчанки за без пари, с някакви идеи и най-вече да помогнеш на човек с по-нисък образователен и морален ценз от теб да си осигури родата чрез депутатство .... ами това няма да нахрани синът ми. Не храни ничии деца, освен тези на "вожда" на партията. И сателитните вождчета.

Но най-лошото реално става около нас и политиците предизборно или средизборно са престъпно неадекватни за него. Умиращата България, съсипаната розова градина на Балканите, страната с дъх на ароматни плодове, чисти извори, златни жита и древни гори, чиито деца бягат отчаяни от мизерията и униженията където и да е, и раждат своите деца под чужди покриви и с чужди паспорти, тази страна дава знаци на смъртта си, а политиците не ги разбират. Т.е. тези дето ще управляват (и уж съживяват!) някога живата и слънчева земя на България нищи не разбират за страната си. Не я познават, не искат да разберат болките, да излекуват раните, да се лишат за година от зверската си алчност и апетит и да нахранят и стоплят като самоотвержени монаси, това, което е останало от народа и земята ни.

А България, древната, дава знаците си. По четирите стихии ще ги познаете тези знаци - вода, огън, земя и въздух.

Започна кампанията и стихията вода се изля над страната. Завлече Мизия, Бургаско, Пловдивско. Реките се разбушуваха и водата разруши цели части от страната.

А политиците изприпкаха с чисти ботушки, маникюри, фризури и вкиселени от дискомфорта на наводнените селища физиономии, да се снимат с плачещите отчаяни стари хора, за пропагандни цели. Къде са децата на тези хора? Какво помогнаха политиците? Топлиха пострадалите със снимки ли? Жалки лапачи и неграмотници! Поне да знаехте историята на тези места, където уж помагахте!

В неделя са изборите и България дава знак със стихията огън. Дивото и красиво турлашко землище на Горни Лом и Чупрене бе пометено. Какво как е станало, кой е виновен, кой е загинал. Колко .... колко какво?

В кметството на Чупрене - на сигурно и защитено - веднага се настаниха свръх-активните ни кандидати за лапкане на парламентарни заплатки - Десито, Миков, Барека проехтя и той с изказване. Очакваме Волен да се развее с някоя алфа-агитка някъде наблизо и да крещи за виновните, а Кунева и префърцунена компания да ни обясни химичната формула на взривилите се вещества, щото там пък са интеУекти и гледат на нещата емпирично! И монетаристично, де. 

Стихиите са четири, политици неграмотни. Знаците ще ги има. Водата и огъня се показаха. Вие не ги разбрахте. Не можете да се спрете в алчността си! Ще вземате депутатски заплати, нали? А хората в България ще умират, стари, самотни и бедни, с очи вперени в снимките на децата си - живеещи далеч от България. В изгубеното си бъдеще.

Другите две стихии са земята и въздуха. Какво ли са приготвили те като знак? Какво ли ни чака, щом такива неграмотни и тесногръди хора уж ни водят, а реално просто си подсигуряват бъдещето на децата си. И да не умират като поданиците си, самотни, стари, бедни и гладни с поглед вперен в снимките на изгубеното си бъдеще.

Гласувайте, огранизирайте се, изберете официално този или онзи неграмотник, алчен печалбар и надут темерут дето бил по-заслужил и знаел повече от вас. Спокойно. Ще си свършите формално задълженията там по писаните от същите тези надути неграмотници закони, няма да ви упрекнат в пасивност. Щото не било хубаво да си пасивен, Активно трябва да натикаш алчните некадърници пак на депутатски заплати, Така де, за срам е да не ги натикаш точно тези темерути на хранилка, българино! ....

А като ги натикаме на лапачка, ще видим какво ще ни донесат въздуха и земята. Иде зима, иде студ, иде замръзване на земята, свлачища ... хрантутниците дали ще припкат с ботушки и грим насам-натам да се снимат или НЯМА ДА СМЕЯТ ДА СИ ПОДАДАТ НОСА СРЕД ЛЮБИМИЯ НАРОД? Да видим, активни българино, знаците на България продължават!




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dimat - както Човек сам кове съдбата си,
06.10.2014 21:45
така и народът сам се превръща в ПОДКОВА на другите!

Още през 1875 г.,дядо Славейков,ни е описал какви сме .

Описанието започва с "Не сме народ,а мърша..."

Колкото и да ми е трудно,но трябва да призная,прав е.
цитирай
2. gslavova - Описанието започва с "Не сме народ,а мърша..."
16.10.2014 10:21
Славейков се ядосваше тогава, ама се намериха луди глави, вдигнаха народа на въстание, започна подема, българката раждаше и гледаше деца - имаше демографски подем също. Т.е. имаше на какво да се облегне един по-кадърен политик и да издигне държавата .... а тези изгонват ежечасно българите с мизерия и вече не остана и какво да се краде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 258573
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031