Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2015 00:36 - Косите на Вероника
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1987 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вероника е египетска царица, съпруга на Птолемей III, който е водил война със сирийците. Според легендите, красивата Вероника отрязва косите си в знак на благодарност към Афродита, която закриля Птолемей, и ги полага в храма на богинята. На следващият ден те обаче изчезват и единственото обяснение, което астрономът Конон измисля, е, че те са изпратени на небето и са станали съзвездие. И битовата случка става една красива легенда. 

 Вероника е също и едно младо, хубаво, образовано (и отгледано с внимание и любов) българско момиче. Родено в малкият град Никопол, учило там, отишло да учи в малко по-големият град Велико Търново, в местният университет, близко все пак до дома си, до родителите, и може би - често пътувало към родният град. Толкова свързано с дома, с усещането за семейството, което внимателно, с любов и вероятно - с обичайната българска оскъдица, но все пак добре и почтено - е отгледало Вероника, за да и се радва на живота и на децата, които ще има самата тя. И това момиче щеше да роди и отгледа хубави, здрави българчета, и да ги образова внимателно и с любов, както самата тя е била отгледана.

Обаче Вероника в целият си нормален, не богат, умерен във всичко и организиран свят трябваше да се прибира понякога и пеша вечер от работа, защото вероятно финансите и не са били достатъчни да си взема често такси, или възпитанието и не и е позволявало всяка вечер да мънка на колеги да я карат с колите си до квартирата. И така всяка вечер е попадала в зоната на другите български социуми - бедни, необразовани, несъзнателни, агресивни, безконтролни и най-вече - с чувство за недосегаемост хора. Минавала е покрай цигански катуни, покрай полузапустели сгради на гара, минавала е през тунел, наситен с миризма на опикано, наблюдавали са я странни хора, със странни мисли. Свивала се е в студа с палтото и евтината си, но хубаво излеждаща чанта и просто уморена се е прибирала в квартирата. Докато една вечер от тези странни, неприсъщи за момиче като Вероника ,места, които все пак са били единствената възможност на Вероника да се прибере до квартирата си като маршрут, не се е отделил един от нехайните и безнаказаните и не се е полакомил за чантата и скромните вещи на Вероника. А защото Вероника не е била безмозъчна и безволева особа, и вероятно се е съпротивлявала, и защото е била красива, говорела е дори в яда си възпитано и е излъчвала онова особено усещане за човек с достойство и ум, онзи, от нехайните и безнаказаните се е озлобил и започнал свирепо да я удря с теслата по лицето. Сякаш с омразата си да затрие образа на това, което пък на него никога не му е било дадено и шанс да разбере как да доближи. Е - сега, като е бил с теслата е можело злостно да го унищожи. От което после не е получил нищо - нито пари кой знае колко е имало в тази евтина чанта, нито телефона е бил кой знае какво. Там едни карти е взел, ама за картите няма какво да говорим ...

По-страшното е, че след тези объркани и нелепи кръстосвания на различните "социуми", на безумието, което се счита за нормално момиче като Вероника да минава беззащитно, от недоимък през места, където всичко хуманоидно и на два крака е сведено до биологично съществуване и първични инстинкти резултата е един: поне две българчета няма да се родят. Бъдещите деца на Вероника.

Виж, онзи с теслата, удрял злостно хубавата Вероника по лицето, сигурно вече е направил 2-3 малки мургави дечица на вресливи и неграмотни момичета, по-малки от Вероника. И тези дечица, макар и мургави сигурно са хубави, като всички дечица. Ама нито някой ще се грижи за тях с любов, нито ще са образовани, нито ще искат да работят както е работела  почтено Вероника. И както щеше да възпита да работят и само така да се изхранват почтено неродените си деца тя.

Помислете за това.


Така с едни уж битови случки, определят онези в политиката и управлението някои хора бъдещето на България.

Затриват се хубави и образовани млади българи, а други необразовани и мързеливи се плодят неудържимо.

Къде отиваме, къдеееее!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. gslavova - Демография
08.03.2015 04:26
"Обвиненият е с постоянна адресна регистрация в Полски Тръмбеш, живял е на територията на община Мъглиж, има пет деца, част от които настанени в социални домове, посочи прокурорът."

Да - човека с брадвата/теслата има 5 деца, които са ЯВНО неотглеждани - част от тях се отглеждат в знаете какви условия под грижите на всички нас. И след 15 години в двубоя Здравкова - Здравков момичето няма да е оставило нито един наследник, а заблуденият тип с брадвата - 5 наследника без образование, без работа, без желание за работа и невнасящи нищо в и за държавата ни.

Политиците искат това - 0:5 да е резултата от тяхното управление. А ние искаме ли го?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259322
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930