Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2014 00:06 - Мисия УК
Автор: gslavova Категория: Политика   
Прочетен: 1198 Коментари: 0 Гласове:
0



А сега - малко уроци по бизнес от поданниците на Нейно величество, Елизабет II. Да се поразтушите. Защото твърде злъчни, самокритични и отчаяни станахме в тези дни в България.

Гледаме значи празните си портфейли, гледаме едни високопарни изказвания на хванати държавни чиновници в крачка, гледаме умопомрачителни налудни погледи на бъдещи народни избраници дето ще ни представляват в Брюксел за по 14 000 евро на месец или там каква беше далаверата, гледаме пак празния си портфейл и хладилник и тъпеем. Тук там се поубиват по столица и провинция, и медиите го отразяват. Тук там някои събирачи на кредити самоубиват някой длъжник и медиите го отразяват. Някой българин от време на време кандидатства за наградите "Дарвин" с нелепо самоубийство и медиите го отразяват. И към края на вечерта някой сериозен дърт професор излиза по телевизията и ни обяснява, че българите ще умрем, или ще се поиндоевропейчим генетично щото не се размножаваме, а в неделните предавания по телевизиите, същото, ама с повече неоформен и неграмотен, но експревисен език ни го излайват кандидат-депутати от националистически партии .... и така.

А, забравих, че и сега предизборно ни пускат на час по лъжичка информацията как па сме се провалили с еврофондовете, и няма да видим никакви пари от Европа. Та да - това е общо взето картинката. Ха някой се почивствал оптимист тука, или има предприемачески планове - ха са го ударили психически и емоционално и са го спрели.

А в Обединеното кралство не е така. И сега ще ви кажа що не е така и що не ни искат там нас.

1. По историческа погрешка, докато са разпределяли географската баница при колонизирането, англичаните дошли тука навремето, ама ги посрещнали не стройните ни български политици, а зашалвареният вакъфски представител, поразжоьдали го по сараите, черпили ги кааве и ги поили с тУтун и са ги отпратили пак у англията им. Та се наложило англичаните да ходят до Африки и Азии за колонии и са се настанили там. Поради което сега, като видят някой бивш колонизиран, ама с английски паспорт си се радват, радват, та го вземат, обичат. А като дойде някой напет потомък на славните пра-българи и последващи, тез днешни англичани се сещат как вакъфския наместник им е отпратил дедите навремето без далавера от тук и .... айде да си го изкараме на този белия без британски паспорт.
От което сега бизнеса им и той е заприличал на колониалните им преживелици, ама нейсе. Техен си е, обичат си го така.

2. При едни бизнес-отношения ние българите проявяваме самочувствие на европейци. Грешката е наша, защото англичаните не се смятат за европейци, а за островитяни. И ние вместо да ги впечатлим, ги дразним с евриопейското си самочувствие. Той британеца ти застанал там насреща островно и се опитва да намали по най-"цигански" начин цената, а ти му разправяш, че си предлагал качество. Ама чакай сега, човека срещу теб не е толкова грамотен да разбира от качеството, но от евтиниите и селските пазарлъци отбира, че и го прави горд, щото, видиш ли, той е поданник на нейно величество, и е островитянин, па ти си един европеец, при това от бивша соц държава. И тъй като общо взето поданника на нейно величество средностатистически си е леко парче полуграмотен, то считай, че за него си хептен неграмотен. Ако не вярвате на констатацията ми - идете и направете балконинг. Мда, след 6 ракии идете и се хвърлете от 6 етаж. Можете ли? Май и след 6 ракии не можете. А британеца може! Значи е по-способен от вас. Българи с българи такива!

Ето ви две причини да не ви иска този британец на пазара си. На труда. Не можете да пиете, не го гледате надменно и не му теглите една майна като започне с цинцарските си номера. А трябва! Поляците го направиха, и сега са си царе където решат да са царе. Със и без нейно величество, на острова, около острова и изобщо - въпреки острова.

А ние сме се свили, снимаме си едни самодейки от типа http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F_%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD и се кахърим, че не ни искат та с наведени глави опъваме мрежи под балконите на хотелите да обираме балкониращите поданици на нейно величество лятно време на морето.

А на бас, че ако тук нещо променим, може и фондовете от ЕС да ни тръгнат. Не че виждате връзката, ама що пък да няма връзка.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gslavova
Категория: Бизнес
Прочетен: 259331
Постинги: 102
Коментари: 108
Гласове: 150
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930